søndag 8. februar 2015

Edvard Munch

Grafikeren som jeg skal skrive om er Edvard Munch. Edvard Munch er en norsk grafiker og maler. Han  er en verdenskjent artist som aldri vil bli glemt. Jeg skal skrive om to berømte verk som heter Skrik og Madonna. 

Skrik: 

Skrik er et av Edvard Munch mest berømte bilder, og en av Norges sentrale kunstskatter. Teknikken er fettstift på papp. Bildet finnes i fire originalversjoner, hvorav to tilhører Munch-museet, ett Nasjonalgalleriet og det siste ble auksjonert bort til en ukjent kjøper i 2012. Han har brukt ulike farger som på en måte har smeltet inn i hverandre, men likevel ser det veldig bra ut. Grafisk bilde av skrik:Madonna:

1993–94, og er et av Munchs mest kjente og av mange betraktet som et av hans fineste verker. Det inngår som et hovedmotiv i den såkalte Livsfrisen, og fremstiller en henført, elskende kvinne. Det finnes fem versjoner av maleriet. Ett av disse fem maleriene finnes på Munch-museet i Oslo, ett på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo og ett på Hamburger Kunsthalle. De to resterende er i privat eie


Grafisk bilde av Madonna:


For mer informasjon om Edvard Munch kan du besøke denne siden:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar